Akumulatorska kosilnica

Zmogljive naprave za košnjo in sečnjo

Zahtevnejši uporabniki bodo za obdelavo travnikov in gozdov vsekakor izbrali naprednejše naprave, ki delo bistveno poenostavijo oziroma sploh omogočijo izvedbo nekaterih opravil. Podiranja dreves si na primer ne moremo predstavljati brez zmogljive opreme – potrebna bo vsaj motorna žaga, pa še to ne kar vsaka, temveč pride v poštev recimo Husqvarna 572 XP ali kak drug primerljiv model, namenjen temu delu.

Sečnja

Prav v gozdu se zmogljivost opreme najbolj izkaže. Husqvarna 572 XP je kot nalašč za zahtevna opravila pri podiranju dreves, še bolj prepričljiv pa je ta model v različici XPG, ki prinaša še nekaj dodatne zmogljivosti in učinkovitosti ter zanesljivosti. Poslužujemo se seveda še druge opreme, predvsem gozdarskih vozil in mehanizacije, ki odpravi potrebo po ročnem delu. Še vedno pa je treba imeti pri roki motorno žago ali kar dve. Husqvarna 572 XP ali sorodna žaga poskrbi za debla in debelejše veje, kakšna manjša priročna žaga pa se uporablja za vsestransko čiščenje in rezanje vej.

Košnja

Za obdelavo zelenih površin se spet uporablja kombinacija opreme. Za domače zelenice je prava izbira akumulatorska kosilnica, na katero prisegajo predvsem profesionalni uporabniki. Akumulatorska kosilnica namreč ponuja izjemen izkoristek, saj ne porabi veliko energije, prav tako ne zahteva posebnega vzdrževanja in popravil. To pomeni, da je idealna izbira za zahtevne uporabnike, ki nameravajo kosilnico pogosto uporabljati in pri delu tudi dodatno obremenjevati z večjimi izzivi. Dobra akumulatorska kosilnica se bo vsekakor odlično obnesla v takšnih razmerah, tako s svojo zmogljivostjo kot z drugimi lastnostmi.

Če pa kosimo večje površine ali pa imamo morda druge namene, ne le vzdrževanja lepe zelenice, pride v poštev kmetijska mehanizacija, namenjena tem opravilom. Najbolj uporabne so v večini primerov večje rotacijske kosilnice, ki hitro opravijo tudi z večjimi travniki. Na voljo pa je pestra zbirka specializirane opreme za specifične izzive, na primer košnjo na naklonu ali okoli ovir.